Tweede dagzege voor Deceuninck-Quick Step, tweede tweede plaats voor Lotto Soudal

Caleb Ewan boekte zaterdag zijn tweede ritzege op rij in de Baloise Belgium Tour, maar in het dagklassement van de Virtual Baloise Belgium Tour moet zijn team Lotto Soudal net als vrijdag genoegen nemen met de tweede plaats. Deceuninck-Quick Step heerst in de virtuele editie van de oudste rittenkoers van het land.

Deceuninck-Quick Step won net als donderdag het dagklassement in de Virtual Baloise Belgium Tour. De wielertoeristen van het team fietsten zaterdag 2862 km bij elkaar en daar kwamen ook nog eens 250 bonuskilometers bij voor de derde plaats van Davide Ballerini in Hamoir. Samen goed voor 3112 km dus.

Met de 1000 bonuspunten van ritwinnaar Caleb Ewan kwam Lotto Soudal zaterdag aan een totaal van 2918 km. Daarmee strandt de ploeg net als vrijdag – toen achter Bora-Hansgrohe – op de tweede plaats in het dagklassement. De derde plaats zaterdag ging naar Beat Cycling met 2518 km, zonder bonuskilometers.

Ondanks de 500 bonuskilometers van Bryan Coquard, die tweede werd in de groepsspurt in Hamoir, komt B&B Hotels P/B KTM in het dagklassement van zaterdag niet verder dan de vijfde plaats. Met 2322 km doet het Franse team net iets minder goed dan de 2467 km van Trek-Segafredo.

In het totaalklassement heeft Deceuninck-Quick Step met nog een dag te gaan zijn voorsprong nog verder uitgediept. Het team van Remco Evenepoel leidt met 10.709 km. Bora-Hansgrohe staat tweede met 8376 km, Beat Cycling is derde met 7795 km en Lotto Soudal vierde met 7670 km.

De strafste wielertoerist van Deceuninck-Quick Step is ‘Tgv coureur’ met 724 km. ‘Kamiel’ fietste de voorbije dagen al 499 km voor Bora-Hansgrohe, ‘Fredo’ liefst 1143 km voor Beat Cycling en ‘de berggeit’ 412 km voor Lotto Soudal. Zal iemand zondag met een marathoninspanning het klassement van de Virtual Baloise Belgium Tour nog op zijn kop zetten?