Team Remco en Team Ceylin winnen tweede rit

In de Virtual Baloise Belgium Tour heeft Team Remco de tweede rit gewonnen, maar Team Oliver blijft op kop in het Baloise Teamklassement. In het Lotto Teamklassement bij de vrouwen staat Team Ceylin stevig aan de leiding. De ploeg van wereldkampioene veldrijden Ceylin Alvarado won na rit 1 ook rit 2.

Remco Evenepoel kon donderdag rekenen op superknechten. Samen waren zij goed voor 9850 km. Het werd een spannende strijd met Team Laurens (De Vreese), dat 9652 km afhaspelde. Team Toon(Aerts) eindigde op ruime afstand (9002 km) als derde. Team Oliver (Naesen) moest met 8704 km genoegen nemen met de vijfde plaats donderdag, maar in het algemene klassement blijven Oliver Naesen en zijn superknechten de plak zwaaien met 20837 km. Ze hebben 174 km voorsprong op Team Toon en 259 op Team Remco, dat van de vierde naar de derde plaats oprukt.

Bij de vrouwen zit Team Ceylin in de flow. De 3353 fietskilometers op donderdag waren voor Ceylin Alvarado en haar superknechten ruim voldoende om afgetekend het dagklassement te winnen. Team Jolien (D’Hoore) legde beslag op de tweede plaats met 3078 km. Team Ellen (Van Loy) en Team Sanne (Cant) moeten de komende dagen proberen een tandje bij te steken. Zij klokten donderdag af op respectievelijk 2447 km en 1900 km.

Dé kilometervreter donderdag was Fredo Vandercruyssen. Deze superknecht van Team Toon was op de openingsdag al goed voor 325 km en deed daar donderdag nog eens 384 km bij. In het individuele Baloise-klassement prijkt Vandercruyssen aan de leiding met 710 km. Tweede staat Maxim Pirard van Team Oliver met 556 km. In het individuele Lotto-klassement delen Naomi De Roeck (Team Jolien) en Justine Ghekiere (Team Ceylin) de leiding met 315 km. De vrouw die donderdag de meeste kilometers maalde was Nadine De Groote van Team Ellen met 217 km.

Geen verrassing dat Fredo Vandercruyssen gezien zijn 710 gereden kilometers ook aan de leiding staat in het Energy Lab Strijdlustklassement. Vandercruyssen zat de voorbije twee dagen in totaal meer dan 33 uur in het zadel. In het Sport Vlaanderen Strijdlustklassement bij de vrouwen is de eerste plaats in handen van Anita Adriaensen van Team Jolien met 15 uur en 19 minuten fietstijd.

Beste jongeren in de Virtual Baloise Belgium Tour tot dusver zijn Maxim Pirard (556 km) en Justine Ghekiere (315 km).

Nog niet ingeschreven? Waar wacht je nog op! Schrijf je HIER in.

Videoverslagen