Team Remco en Team Ceylin eindwinnaars Virtual Baloise Belgium Tour

Remco Evenepoel en Ceylin Alvarado gaan de geschiedenis in als de eindwinnaars van de eerste Virtual Baloise Belgium Tour. Samen met hun superknechten stelden ze zondag de eindzege veilig.

8 kopmannen en 4 kopvrouwen streden van woensdag tot en met zondag samen met hun honderden superknechten voor ritzeges en de eerste plaats in het eindklassement. Elke dag zoveel mogelijk kilometers afleggen was de opdracht. Met ritzeges in 4 van de 5 ritten stak Team Ceylin er bij de vrouwen met kop en schouders bovenuit. Enkel in de zaterdagrit kon Team Jolien (D’Hoore) Team Ceylin van dagsucces houden. Team Remco begon rustig met een vijfde plaats in de eerste etappe, maar sloeg daarna genadeloos toe door rit 2, 3 en 4 te winnen. In de slotrit had Team Remco genoeg aan een tweede plaats achter Team Victor (Campenaerts).

EVENEPOEL VOLGT ZICHZELF OP

In de eindstand van het Baloise Teamklassement staat Team Remco afgetekend bovenaan met 64566 km. Team Oliver (Naesen), de ploeg die woensdag de openingsrit wist te winnen, eindigt als tweede met 61619 km. Team Laurens (De Vreese) vervolledigt het podium met 61365 km. Daarna volgen Team Toon (Aerts) met 60046 km, Team Victor (Campenaerts) met 59370 km, Team Greg (Van Avermaet) met 57059 km, Team Xandro (Meurisse) met 54193 km en Team Robbe (Ghys) met 53255 km.

Voor Remco Evenepoel is het de tweede keer op rij dat hij de Baloise Belgium Tour op zijn naam schrijft. Vorig jaar won hij de ‘echte’ koers en nu dus de virtuele versie!

In het Lotto Teamklassement bij de vrouwen is Team Ceylin geëindigd op 19987 km. Team Jolien is een mooie tweede met 18491 km. Met 16756 km finisht Team Ellen (Van Loy) derde en Team Sanne (Cant) sluit de rij met 15733 km.

INDIVIDUELE KLASSEMENTEN FINAAL

Meer dan 3000 knechten hebben meer dan een half miljoen kilometers verzameld. Ook op individueel niveau zijn er zeer mooie prestaties gerealiseerd. In het Baloise mannenklassement is de eindzege voor Fredo Vandercruyssen met maar liefst 1844 km in dienst voor Team Toon. In het Lotto damesklassement zijn de bloemen voor Sabine Bombaert. Sabine was goed voor een indrukwekkende 992 km in de kleuren van Team Ceylin.

Fredo Vandercruyssen mag zich ook de winnaar van het Energy Lab strijdlusklassement noemen. In totaal bracht Vandercruyssen 87u en 32 minuten door op zijn stalen of carbonnen ros! Viviane Vanderwal steekt het Sport Vlaanderen strijdlustklassement op zak, Viviane liet 47u en 13 minuten de pedalen spreken.

In het Energy Lab jongerenklassement boekte ultrafietser Maxim Pirard een nipte eindzege. Pirard (1325 km) deed 16 km beter dan Ruben Vandoorne. Audrey Pirard is de eindwinnares van het Sport Vlaanderen jongerenklassement. Audrey legde 752 km af in dienst van Team Jolien.

Proficiat aan alle deelnemers, alle kopmannen en kopvrouwen en alle superknechten! Jullie waren geweldig!

Videoverslagen