Team Remco bouwt voorsprong verder uit, Team Jolien zit Team Ceylin op de hielen

In de voorlaatste rit van de Virtual Baloise Belgium Tour heeft het team van Remco Evenpoel zijn voorsprong verder uitgebouwd. Het team van Jolien D’Hoore pakte de dagzege bij de vrouwen en nadert in het algemeen klassement op het team van Ceylin Alvarado.

De superknechten van Team Remco deden er zaterdag 18419 km bij – met Bas Vlaskamp die op zijn eentje goed was voor 488 km als uitblinker – en totaliseren na vier etappes 48516 km. Team Remco heeft in het Baloise Teamklassement een ogenschijnlijk riante voorsprong van 3086 km op Team Oliver, maar de superknechten van Oliver Naesen zullen zondag op de slotdag ongetwijfeld het onderste uit de kan willen halen. De derde plaats is in handen van Team Laurens (De Vreese) met 45068 km. Daarna volgen Team Toon (Aerts) met 44345 km, Team Victor (Campenaerts) met 43119 km, Team Greg (Van Avermaet) met 42991 km, Team Robbe (Ghys) met 40481 km en Team Xandro (Meurisse) met 39843 km.

In het Lotto Teamklassement bij de vrouwen blijft de leiding in handen van Team Ceylin (Alvarado). De wereldkampioene in het veld moest de dagzege zaterdag wel laten aan Team Jolien (D’Hoore). De superknechten van de Belgische topsprintster haspelden in de vierde etappe 4806 km af en brachten hun totaal zo op 13635 km. De achterstand op Team Ceylin bedraagt 642 km en dat is zeker speelbaar op de slotdag. Voor Team Ellen (Van Loy) en Team Sanne (Cant) wordt het met respectievelijk 11853 km en 11251 km wellicht moeilijk om nog een gooi te doen naar de eindzege, maar in de koers is alles mogelijk… ook in de virtuele koers!

Ook in de indiviuele klassementen blijft alles speelbaar. Fredo Vandercruyssen van Team Toon vat de slotrit aan als leider in het Baloise Individuele Klassement én als leider in het Energy Lab Strijdlustklassement. Beste jongere is momenteel Maxime Pirard van Team Oliver. Viviane Vanderwal van Team Ceylin staat op kop in het Lotto Individuele Klassement en in het Sport Vlaanderen Strijdlustklassement. Een andere superknecht van Team Ceylin, Justine Ghekiere, voert het Sport Vlaanderen Jongerenklassement bij de vrouwen aan.

Nog niet ingeschreven? Waar wacht je nog op! Schrijf je HIER in.

Videoverslagen