VBBT Interview Robbe Ghys

Sport Vlaanderen-Baloise scoort ook in Virtual Baloise Belgium Tour

Na de eerste dag van de Virtual Baloise Belgium Tour staat Sport Vlaanderen-Baloise op kop voor Deceuninck-Quick Step en Alpecin-Fenix.

In de Virtual Baloise Belgium Tour moet je samen met de andere wielertoeristen die op jouw virtuele teambus zitten, trachten zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te fietsen.

Maar het is ook belangrijk om te supporteren voor de profrenners van jouw team in de ‘echte’ Baloise Belgium Tour. Door eerste (+ 1000 km), tweede (+ 500 km) of derde (+ 250 km) te eindigen in de rit kunnen zij immers een pak bonuskilometers voor het team verzamelen.

De ritzege van Robbe Ghys woensdag in Maarkedal leverde zijn ploegmaats van de virtuele editie dus 1000 bonuskilometers op. Sport Vlaanderen-Baloise totaliseert zo 2784 km. Bij de wielertoeristen deed ‘FreddyWolfie’ woensdag de meeste kilometers voor Sport Vlaanderen-Baloise met 140 km.

Ook Deceuninck-Quick Step klimt hoog in de virtuele ranking dankzij bonuskilometers. Remco Evenepoel deed met zijn tweede plaats in de openingsrit zijn virtuele ploegmaats 500 km cadeau. Die 500 km plus de 2031 km die de wielertoeristen zelf bij elkaar fietsten, hebben Deceuninck-Quick Step naar de tweede plaats geloodst met 2531 km.

Alpecin-Fenix staat derde met 2186 km. Zij moesten het zonder bonuskilometers stellen. De grootste bijdrage woensdag kwam van ‘Viviane’ met liefst 201 km!