Virtual Baloise Belgium Tour 2021 - Podium - Dag 2 / Jour2 - Remco Evenepoel

Deceuninck–Quick Step met straat voorsprong

Na de tweede dag van de Virtual Baloise Belgium Tour heeft Deceuninck-Quick Step de leiding gegrepen. Met dank aan de vele kilometers die de wielertoeristen van het team bij elkaar gefietst hebben én ook dankzij Remco Evenepoel en Yves Lampaert natuurlijk.

In de ‘echte’ Baloise Belgium Tour won Evenepoel donderdag de individuele tijdrit in Knokke-Heist voor Lampaert. Daardoor kreeg Deceuninck-Quick Step er in het klassement van de Virtual Baloise Belgium Tour met de klap 1000 + 500 km bij. De wielertoeristen droegen donderdag collectief 1737 km bij, wat het dagtotaal van het team op 3237 km bracht.

Daarmee is Deceuninck–Quick Step met een straat voorsprong het beste team van dag 2. Beat Cycling is tweede met 1862 km en Bora-Hansgrohe derde met 1788 km. Ondanks de 250 bonuskilometers van Finn Fisher-Black – de Nieuw-Zeelander werd derde in de tijdrit – vinden we Jumbo-Visma pas terug op de negende plaats in het dagklassement met 1451 km.

In het totaalklassement leidt Deceuninck-Quick Step met 5794 km. Het heeft de leiding overgenomen van Sport Vlaanderen-Baloise, dat nu tweede staat met 4112 km. De derde plaats is voor Beat Cycling met 3810 km. Dit team is het enige team in de top 3 dat nog geen bonuskilometers wist te verzamelen. Deceuninck-Quick Step heeft er al 2000 op zijn conto, Sport Vlaanderen-Baloise 1000.

De wielertoerist die tot dusver het meeste aantal kilometers heeft bijgedragen voor Deceuninck-Quick Step is ‘Tgv Coureur’ met 521 km.