Remco Evenepoel na overwinning

Deceuninck-Quick Step eindwinnaar Virtual Baloise Belgium Tour

Feest op de (virtuele) teambus van Deceuninck-Quick Step! Het team is de eindwinnaar van de tweede editie van de Virtual Baloise Belgium Tour. De voorbije vijf dagen fietsten de teamleden 14.035 km bij elkaar.

Die teamleden zijn in de eerste plaats de 53 wielertoeristen die bij hun inschrijving voor de Virtual Baloise Belgium Tour een plaatsje op de (virtuele) teambus van Deceuninck-Quick Step toegewezen kregen. Zij waren van woensdag tot en met zondag goed voor 10.535 collectieve fietskilometers. Dé topprestatie werd geleverd door ‘Tgv Coureur’, die in zijn eentje 1117 km voor zijn rekening nam.

Ook de profrenners van Deceuninck-Quick Step hebben een belangrijk aandeel in de eindzege in de Virtual Baloise Belgium Tour. Bij elke rit konden zij immers bonuskilometers scoren voor hun virtuele ploegmaats, de wielertoeristen. Een ritzege leverde 1000 km op, een tweede plaats 500 km en een derde plaats 250 km. Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Michael Morkov, Davide Ballerini en Mark Cavendish voegden zo in totaal 3500 bonuskilometers toe. Goed voor een eindtotaal van 14.035 km.

Deceuninck-Quick Step was in de virtuele variant van de Baloise Belgium Tour het beste team op donderdag, zaterdag en zondag. Woensdag wist Sport Vlaanderen-Baloise de dagzege op de openingsdag te pakken en vrijdag was Bora-Hansgrohe aan het feest.

In de eindstand gaat Deceuninck-Quick Step (14.035 km), Bora-Hansgrohe (10.623 km), Beat Cycling (10.512 km), Lotto Soudal (9412 km) en Trek-Segafredo (9272 km) vooraf. In totaal namen er 21 teams deel. Alle teamleden van het winnende team krijgen een unieke Baloise Cycling Box thuis opgestuurd. De beste wielertoerist van elk van de team – diegene die de meeste kilometers bij elkaar sprokkelde – ontvangt een gehandtekend shirt van de eindwinnaar van Baloise Belgium Tour, Remco Evenepoel.