VBBT-Thumbnail-Jasper-De-Buyst

Bora-Hansgrohe klopt Lotto Soudal in sprint

In de ‘echte’ Baloise Belgium Tour vloerde Caleb Ewan (Lotto Soudal) vrijdag Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) in de strijd om de dagzege, maar in de Virtual Baloise Belgium Tour was het net andersom. Deceuninck-Quick Step blijft het totaalklassement aanvoeren.

De ritzege van Ewan leverde de wielertoeristen uit het virtuele team van Lotto Soudal 1000 bonuskilometers op. Samen met de 865 km die de wielertoeristen zelf bij elkaar reden vrijdag maakt dat dus 1865 km. Bora-Hansgrohe gaat daar echter nog een pak boven met 2246 km. Daarin zitten 500 bonuskilometers voor de tweede plaats van Ackermann in Scherpenheuvel-Zichem, maar ook liefst 1746 km die de wielertoeristen zelf bij elkaar gefietst hebben.

Zelfs zonder die 500 bonuskilometers zou Bora-Hansgrohe vrijdag het dagklassement gewonnen hebben. Een (coronaproof) feestje op de (virtuele) teambus is dus zeker op zijn plaats! Deceuninck-Quick Step eindigde vrijdag derde met 1736 km, waarvan 250 bonuskilometers op het conto van Michael Morkov, die naar de derde plaats sprintte in de massasprint in Scherpenheuvel-Zichem.

In het totaalklassement blijft Deceuninck-Quick Step domineren. Het team van Remco Evenepoel en ‘Tgv Coureur’ (deze straffe wielertoerist leverde met 724 km tot dusver de grootste bijdrage voor zijn team) zit na vier dagen al aan 7585 km. Bora-Hansgrohe is opgerukt naar de tweede plaats met 6005 km, Beat Cycling is derde met 5271 km. Lotto Soudal vinden we op de zevende plaats terug met 4784 km.

Die verschillen lijken misschien groot, maar met de bonuskilometers kan dat snel overbrugd worden. En het zou ons niet verbazen dat veel wielertoeristen de voorbije dagen hun benen gespaard hebben en dit weekend fors gaan uitpakken met massaal veel kilometers voor hun team …